BIM Průzkum 2014: pro malé a střední stavební podniky

Pro malé a střední stavební firmy do 250 zaměstnanců je určen další BIM průzkum, který inicioval jeden z členů Odborné rady pro BIM v rámci své diplomové práce

09 APRIL 2014, PRAHA, ČESKá REPUBLIKA
Pro malé a střední stavební podniky do 250 zaměstnanců je určen další BIM průzkum, který inicioval jeden z členů Odborné rady pro BIM v rámci diplomové práce, kterou zpracovává na Českém vysokém učení technickém v Praze na Fakultě stavební, konkrétně v rámci Studijního oboru Management a ekonomika ve stavebnictví na katedře Ekonomiky a řízení ve stavebnictví.

"V současnosti píši diplomovou práci na téma Rozbor problematiky implementace BIM v malém a středním stavebním podniku. Tímto bych chtěl požádat všechny zástupce stavebních firem spadajících do kategorie malých a středních firem o spolupráci vyplněním dotazníku." říká Martin Zeman, diplomant Fakulty stavební ČVUT v Praze a také člen Odborné rady pro BIM.

Cílem tohoto BIM průzkumu je zjistit povědomí i aktuální situaci zavádění BIM na úrovni malých a středních stavebních firem.

Pokud spadá vaše firma do kategorie, které je BIM průzkum určen, prosíme věnujte chvilku z vašeho času jejímu vyplnění. Jednak svým názorem pomůžete zjistit situaci se zaváděním BIM v České republice a navíc malá odměna v podobě možnosti získat tištěnou BIM Příručku Vás nejspíš nemine.

BIM Příručka je již nyní ke stažení na stránkách Odborné rady pro BIM v elektronické podobě. Kromě samotné definice BIM, se zde mohou čtenáři seznámit se zkušenostmi s BIM v zahraničí nebo se dozvědět, pro koho je BIM určen a jaké přínosy, ale i úskalí BIM přináší jednotlivým účastníkům stavebního procesu.

Zúčastnit se BIM průzkumu mohou zástupci malých a středních stavebních firem nejpozději do 5. května 2014, na kdy je naplánována uzávěrka průzkumu.